Methode Normalisante

MADENA

Vochtige hoofdhuid: “Help! Hoe meer ik me was, hoe erger het wordt”. Waarschijnlijk het meest voorkomende misverstand over haar- en hoofdhuidverzorging is de verwarring van een vochtige en vette hoofdhuid. Zelfs kappers wassen warrig haar gewoon met een shampoo voor vet haar. Maar dit verergert het probleem. Omdat de oorzaak anders was: vochtig haar door overmatige zweetproductie. Biochemicus en oprichter van La Biosthétique, Marcel Contier, was een van de weinige mensen die het probleem van een vochtige hoofdhuid bestudeerde – en een oplossing vond. Ons brein is het belangrijkste deel van het lichaam, praktisch het schakelbord van het hele organisme dat beschermd moet worden. Bijgevolg zijn er veel zweetklieren op de hoofdhuid om ons hoofd koel te houden. Wat de situatie ook is, want niet alleen warmte, maar ook stress heeft invloed op het lichaam en zorgt ervoor dat het gaat zweten.

Een stressvolle baan als oorzaak van warrig haar?

Daarom kan een perfect kapsel soms gewoon instorten tijdens een stressvolle vergadering. Omdat het zweet en dus de vochtige hoofdhuid ervoor kan zorgen dat je haar grip verliest bij de haarwortels. Het haar begint er raar uit te zien en voor je date ‘s avonds moet je het opnieuw wassen. Dus hoe groter de mentale stress, hoe groter de stress voor haar en hoofdhuid. Maar natuurlijk kunnen sport en in feite warmte of de opvliegers tijdens de menopauze verantwoordelijk zijn voor zweten op de hoofdhuid. Als de hoofdhuid heel vaak vochtig is, valt melkzuur (een agressieve component van het zweet) direct de haarwortels aan en berooft het haar van zijn energie. De haarwortels zijn niet meer in staat om normaal te functioneren en de haarkwaliteit lijdt er zichtbaar onder. Het haar wordt warrig en dof. En met kleuren kan het beschadigde, poreuze haar de kleurschittering niet accepteren.

Verkeerde versus juiste producten voor een vochtige hoofdhuid

En op dit moment kiezen veel mensen per ongeluk voor producten die worden gebruikt voor een vette hoofdhuid, omdat wat ze zien als losse wortels. De zweetklieren blijven teveel vocht produceren, maar nu zit er geen olie meer op de hoofdhuid die het zweet kan binden. Vanaf nu ziet het haar er nog sneller verward uit en vordert de situatie sneller. Daarom is het voor een deskundige belangrijk om de hoofdhuidsituatie nauwkeurig te onderzoeken en met een hoofdhuidcontrole aan de klant uit te leggen. Want zodra u de oorzaak heeft herkend, kunnen de juiste producten helpen. Méthode Normalisante van La Biosthétique, ontwikkeld door Marcel Contier, is gebaseerd op drie speciale producten voor een vochtige hoofdhuid: Deodoriserende shampoo, neutraliserende lotion en zweetreducerende aromatherapie.

Deodorant en etherische oliën om een vochtige hoofdhuid te bestrijden

Shampooing Hydrotoxa vermindert transpiratie, geeft het haar textuur en behoudt het natuurlijke volume. Het beste is om eerst alleen de wortels te wassen, zodat de zweetklieren direct in contact komen met de shampoo. Als je het uitspoelt, kun je de lange haren tegelijkertijd wassen. Omdat het haar vaak broos wordt door veelvuldig wassen en agressief zweten, moeten de lengtes worden geconditioneerd met Dry Hair Conditioner of Dry Hair Conditioning Spray. Bij een vochtige hoofdhuid wordt de shampoo gevolgd door de Hydrotoxa hoofdhuidlotion. Het neutraliseert het zweet met extracten van brandnetel, duizendblad, rozemarijn, salie, lavendel en paardenbloem en maakt het minder schadelijk voor de haarvormende cellen. Bovendien werken deze natuurlijke componenten deodoriserend en desinfecterend voor huidirritaties. Idealiter ‘s avonds voor het wassen masseren en daarna zo lang mogelijk laten inwerken. Visarôme Dynamique N beïnvloedt het hele organisme omdat het aromatherapie is. Direct aangebracht op de vochtige hoofdhuid, remmen de actieve ingrediënten van jeneverbessen, cipres en salie de zweetproductie. De etherische oliën worden via de neus opgenomen en werken kalmerend, ontspannend en balancerend op het hele lichaam. Voor sommige mensen is een acute behandeling met Shampooing Hydrotoxa voldoende en schakelen ze na korte tijd over op een shampoo voor normaal haar. Op de lange termijn moet u echter bij de hoofdhuidlotion Hydrotoxa en de Visarôme Dynamique N blijven – omdat beide de hoofdhuid in evenwicht brengen en zo resulteren in een prachtige hergroei.