Methode Normalisante

Methode Normalisante

Vochtige hoofdhuid: “Help! Hoe meer ik me was, hoe erger het wordt”. Waarschijnlijk het meest voorkomende misverstand over haar- en hoofdhuidverzorging is de verwarring van een vochtige en vette hoofdhuid. Zelfs kappers wassen warrig haar gewoon met een shampoo voor vet haar. Maar dit verergert het probleem. Omdat de oorzaak anders was: vochtig haar door overmatige zweetproductie. Biochemicus en oprichter van La Biosthétique, Marcel Contier, was een van de weinige mensen die het probleem van een vochtige hoofdhuid bestudeerde – en een oplossing vond. Ons brein is het belangrijkste deel van het lichaam, praktisch het schakelbord van het hele organisme dat beschermd moet worden. Bijgevolg zijn er veel zweetklieren op de hoofdhuid om ons hoofd koel te houden. Wat de situatie ook is, want niet alleen warmte, maar ook stress heeft invloed op het lichaam en zorgt ervoor dat het gaat zweten.

Shampooing Lipokérine A

Vet haar is vandaag in onze verzorgde maatschappij een absolute ‘no-go’. Als de talgklieren een beetje te actief zijn, wordt de haaraanzet heel snel vet. Dat is erg voor mensen die ermee te maken hebben. Door het frequent wassen met ontvettende shampoos zien ook de lengtes en punten er contrasterend droog en breekbaar uit. Maar deze vicieuze cirkel kan gelukkig met de keuze van de juiste shampoo worden doorbroken. De opbouwende shampoo Lipokérine A krijgt beide problemen heel gemakkelijk onder controle, omdat het met een hele andere methode werkt dan conventionele shampoos. Ten eerste bevrijdt het de hoofdhuid op een zeer zachte manier van overtollige vetten, zonder de gevoelige talgklieren weer opnieuw te stimuleren. Neen, in tegendeel, de door La Biosthétique eigen ontwikkelde werkzame stoffencomplex Complexe Normalisant in Shampooing Lipokérine A zorgt voor een merkbare kalmerende talgklieractiviteit. Hierdoor wordt het snelle vet worden voorkomen. Natuurlijke extracten van paardenkastanje en zoethoutwortel hebben een kalmerende en ontstekingsremmende werking. Bovendien beschermen ze tegen de typische vervelende bijverschijnselen van een vette hoofdhuid. En wat doet de shampoo tegen een vette hoofdhuid Lipokérine A met het haar? Fijne plantaardige lipoaminozuren bouwen de kwaliteit van het haar weer op. Bij een consequente toepassing normaliseert het hoofdhuidmilieu permanent. De hoofdhuid krijgt helderheid en frisheid en het haar eindelijk een vitale glans en een heerlijke geur. Het haar blijft duidelijk langer fris.


Shampooing Hydrotoxa

Heb je stress? Lijd je aan een lichamelijke kwaal? Zit je momenteel in de pubertijd of in de menopauze? Of doe je aan competitiesport? Dan klinkt dit zeker vertrouwd: sliertig haar, vaak reeds een paar uur na het wassen, een kapsel dat snel in elkaar zakt, waardoor het totaalbeeld een onverzorgd uiterlijk is. Jouw probleem – een vochtige hoofdhuid! La Biosthetique heeft dit wijd verbreide fenomeen erkend en hiervoor de deodoriserende Shampooing Hydrotoxa tegen sliertig haar ontwikkeld. Het geheim van deze actieve shampoo zit in een effectief actief werkstoffencomplex dat het sliertige haar mild reinigt en tegelijkertijd het ongewenste transpireren uit de hoofdhuidporiën vermindert. Het snel sliertig worden van het haar wordt vertraagd, en het volume blijft langer behouden. Het hoofdhuidmilieu normaliseert zich en het haar ruikt heerlijk, is losjes en heerlijk fris. Shampooing Hydrotoxa schenkt de hoofdhuid helderheid, frisheid en het haar krijgt een mooi, natuurlijk volume.

Lotion Hydrotoxa

Ongewenst zweet uitbreken? – De kwelgeest van ons gecultiveerde leven! – Op de hoofdhuid? Ja, jammer genoeg ook. Onze hoofdhuid heeft duizenden zweetklieren die de natuur heeft bedacht om in noodgevallen onze hersenen af te koelen. Wie ermee te maken heeft, weet dat het haar in minder dan geen tijd sliertig wordt en het kapsel in elkaar zakt. Erg genoeg – en dat is niet zo bekend, is het zweetkliersecreet ook agressief, het valt de haarstructuur aan en berooft de haarwortel van zijn energie. Het haar wordt geleidelijk aan dunner, vermindert in aantal en geen enkele verzorging kan het haar nog echt laten glanzen. Het geheime recept van La Biosthétique hiertegen bevindt zich in Lotion Hydrotoxa. Het werkzame stoffencomplex Complexe Hydrotoxa neutraliseert de agressieve bestanddelen van het zweetkliersecreet en vermindert zodoende het negatieve effect van het zweet op de celenergie van de haarvormende cellen. De stofwisseling van de cellen wordt genormaliseerd en het energielevel van de cellen stijgt. Het haar groeit opnieuw gezond en mooi, de haarkwaliteit en de body worden duurzaam verbeterd. Verfrissende kruidenextracten zoals brandnetel, rozemarijn, salie en lavendel werken voedend, ontsmettend en samentrekkend. De vervelende bijverschijnselen van een vochtige hoofdhuid zoals jeuk en irritaties verdwijnen snel met de deo-lotion. Het haar wordt aanzienlijk minder snel sliertig. Met Lotion Hydrotoxa voor een vochtige hoofdhuid hou je in de volgende ‘hete’ situatie je hoofd gegarandeerd koel.

Visarôme Dynamique N

Een actieve stofwisseling is de juiste voorwaarde voor een goed functionerende hoofdhuid. Een hyperactieve stofwisseling leidt echter tot een sterke doorbloeding en tot een verhoogde talg- en zweetproductie. Dit uit zich in onaangenaam vet of sliertig haar. Beide zien er onverzorgd uit. En de hoofdhuid is bovendien ook nog verhit en geïrriteerd. Een nachtmerrie – niet alleen voor de hoofdhuid, maar ook voor de gemoedstoestand. Dan komt het aromacomplex Visarôme Dynamique N als geroepen. Edele en pure natuurlijke etherische oliën uit geurige jeneverbes, cipres en salie strelen de hoofdhuid en hydrateren en kalmeren het haar. De doorbloeding wordt genormaliseerd, de zweetproductie neemt af. De hoofdhuid wordt zuiverder en frisser, de functie verbetert en irritaties nemen snel af. De harmonische geur ontspant en verkwikt. Deze kleine olfactorische reis verbetert de stemming en geeft nieuwe kracht. Visarôme Dynamique N brengt hoofdhuid, haar en ziel weer in balans.